TRLA BABA LAN

DOBRODOŠLI! RIJEČ JE KAO ĆUPRIJA: DOBRA SPAJA A LOŠA RAZDVAJA


17.06.2010.

AKO STE PROPUSTILI OBAVEZNO PROČITAJTE

FILTER PROTIV ZUJANJA VUVUZELA

ZA ONE KOJI NE PODNOSE ZUJANJE MILIJARDE PČELA:
 

 

A ZA ONE KOJI GA VOLE:

Vuvuzele postale hit na iPhoneu

MNOGI kažu da je bilo samo pitanje vremena dok iritantne trube koje su zagorčale život svim gledateljima Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi ne postanu hit na iPhoneu.
Aplikacija iVuvuzela, koja glumi zvuk plastičnih truba koje organizatori SP-a neće zabraniti zato što su te trube, izmišljene u Meksiku, dio "domaće kulture", skinuta je već više od milijun puta.
Proizvode "samo" 90 decibela
Ironija je u tome što su aplikaciju dizajnirala dvojica Nizozemaca. Nizozemci su na SP-u među najljućim protivnicima truba –Bert van Marwijk zabranio ih je na treningu svoje momčadi, a napadač Robin van Persie okrivio ih je zato što nije čuo zvižduk suca.
Aplikacija je dizajnirana prije osam mjeseci. U prvih osam mjeseci skinuta je samo nekoliko puta, ali od početka prvenstva broj skidanja, posebno iz Velike Britanije, Njemačka i Francuske, drastično je porastao.
Aplikacija iVuvuzela proizvodi do 90 decibela buke na iPhoneu, iPodu Touchu i iPadu, dok pravi primjerak trube može proizvesti preko 130 decibela. "Uvijek možete priključiti iPhone na pojačalo", rekao je jedan od dizajnera aplikacije Lyan van Furth.
 
 
Preneseno sa:
http://hoja.blogger.ba/arhiva/2010/06/16/2515792
 
 
 
TRLA BABA LAN